Meridianen

medi.pngDe energie circuleert in het lichaam via zogenaamde meridianen. Meridianen zijn kanalen in het lichaam die een complex netwerk vormen waardoor de energie naar elk deel van het lichaam stroomt. 

Normaal gesproken, in een gezonde situatie, zijn alle vormen van energie in de mens en zijn omgeving in evenwicht. Zowel door inwendige als door uitwendige invloeden kan deze balans verstoord worden. In die gevallen waarin een lichaam niet in staat is zelfstandig dit evenwicht te herstellen, kan de Traditionele Chinese Geneeskunde uitkomst bieden.

 

Er zijn verschillende manieren om het evenwicht te herstellen via TCM. De bekendste vorm van behandelen is waarschijnlijk de acupunctuur, maar TCM kent ook andere behandelmethoden die al dan niet met acupunctuur gecombineerd worden, zoals massage, voorschrijven van kruiden, of behandelingen met moxa (warmte). Lees hier meer over de behandeling.

 

 


Zorgverzekeraars vergoeden uw bezoek aan de acupuncturist

Wist u dat de meeste zorgverzekeraars uw bezoek aan de acupuncturist vergoeden en dat dit niet van uw eigen bijdrage afgaat omdat het in de aanvullende verzekering is opgenomen? Lees meer... 

 

---- Wilt u direct een afspraak maken? Mail naar info@chengming.nl of bel 024-3559199 ----