IUI, IVF of ICSI traject: ondersteuning bij vruchtbaarheidsproblemen.

Acupunctuur praktijk Cheng Ming in Nijmegen kan vrouwen prima ondersteunen in een IUI, IVF of ICSI traject. 

Helaas is een spontane zwangerschap niet voor iedereen vanzelfsprekend. De laatste jaren is het aantal vruchtbaarheidsproblemen zelfs sterk gestegen en steeds meer koppels maken gebruik van IUI, IVF of ICSI om een zwangerschapswens te laten uitkomen: 

  • IUI (Intra Uteriene Inseminatie)is een behandeling, waarbij zaad van de eigen partner in de baarmoederholte wordt gebracht. Daarom wordt dit ook wel KIE genoemd: Kunstmatige Inseminatie van de Eigen partner.
  • Bij IVF (In Vitro Fertilisatie) vindt de bevruchting van de eicel plaats buiten het lichaam. Het embryo wordt teruggeplaatst in de baarmoeder. Om hiervoor meerdere eicellen te verkrijgen en de kans op slagen groter te maken, worden de eierstokken gedurende een bepaalde periode gestimuleerd. 
  • ICSI (Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie) is te vergelijken met IVF, alleen wordt hier de eicel bevrucht met één enkele zaadcel. 

Bij al deze behandelingen kan acupunctuurpraktijk Cheng Ming in Nijmegen zorgen voor ondersteuning. De aard van ondersteuning stemmen wij af op de oorzaken van infertiliteit (onvruchtbaarheid). Deze zijn heel divers. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn hormonale stoornissen, endometriose of verminderde spermakwaliteit. Deze en andere oorzaken van ongewenste kinderloosheid behandelen we in onze acupunctuurpraktijk meestal via acupunctuur in combinatie met Chinese kruiden om het lichaam in (betere) balans te brengen en het slagingspercentage van de IUI, IVF of ICSI behandeling te vergroten. 

Maar ook wanneer volgens de Westerse geneeskunde de diagnose ‘onbegrepen kinderloosheid’ is gesteld en u (nog) niet in een IUI, IVF of ICSI traject zit, kan de Chinese geneeswijze uitkomst bieden en een positief effect hebben op de vruchtbaarheid. Een lichaam dat in balans is, functioneert immers in alle opzichten beter. 

Heeft u na lezing van dit stukje nog vragen over fertiliteitsondersteuning of over de mogelijke behandelingen, bel dan onze acupunctuurpraktijk: 024-3559199.


Zorgverzekeraars vergoeden uw bezoek aan de acupuncturist

Wist u dat de meeste zorgverzekeraars uw bezoek aan de acupuncturist vergoeden en dat dit niet van uw eigen bijdrage afgaat omdat het in de aanvullende verzekering is opgenomen? Lees meer... 

 

---- Wilt u direct een afspraak maken? Mail naar info@chengming.nl of bel 024-3559199 ----